Izaberi željeni jezik / Choose prefered language
Srpski / Engleski

 

O Klubu

Logo

Klub Mladih hemičara je osnovalo Srpsko hemijsko društvo u cilju promovisanja nauke medju mladim istraživačima. Član Kluba može postati svako koga zanima hemija, hemijska tehnologija, fizička hemija i druge srodne nauke. Svi članovi Kluba su i članovi Srpskog hemijskog društva. Starosna granica za članstvo je 35. godina.
Cilj postojanja Kluba je povezivanje mladih hemičara iz akademskih institucija i industrije radi informisanja i unapređivanja kompetencija kroz razmenu znanja i iskustva i veće mogućnosti za profesionalni i lični razvoj. Takodje kroz Klub mladih hemičara otvara se mogućnost saradnje sa sličnim društvima u svetu, informisanja i ostvarivanje mobilnosti studenata. Mladim istraživačima se putem sajta Kluba otvara mogućnost da promovišu svoj rad i dostignuća iz oblasti hemije i srodnih nauka.

 

 

 

 

Aktivnosti

Aktivnost

Članovi „Kluba mladih hemičara“ uredjuju veb sajt sa informacijama koje zanimaju mlade istraživače. Na sajtu se mogu naći zanimljivosti i novine u hemiji i hemijskoj tehnologiji, oglašavanja prakse i istraživanja kao i informacije o stipendijama u zemlji i inostranstvu.
Jedna od aktivnosti Kluba je i organizovanje tribina o zahtevima tržišta rada kao i upoznavanje mladih sa mogućnostima budućeg zaposlenja. Klub organizuje i predavanja o interesantnim oblastima u hemiji kao i okrugle stolova i konferencije u cilju pružanja mogućnosti mladima da se kroz javne nastupe što bolje profesionalno razviju.
Putem „ Kluba mladih hemičara“ mladim hemičarima se pruža mogućnost da se povežu sa kolegama u zemlji i inostranstvu kao i sa relevantnim institucijama u okviru EuCheMS-a (Evropska asocijacija za hemijske i molekularne nauke) i EYCN-a (Evropska mreža mladih hemičara).

 

Najave i dogadjaji:

Najave i dogadjaji 24. jun 2013. / Dan karijere
Klub mladih hemičara Srbije i Evropska mreža mladih hemičara (EYCN) vas sa zadovoljstvom obaveštavaju da će u okviru ICOSECS 8 (International Conference of the Chemical Societies of the South-East European Countries) biti organizovan Career Day.
Ovaj jednodnevni događaj odrzaće se 29. juna 2013. na Tehnološko-metalurškom fakultetu Univerziteta u Beogradu, i u okviru njega biće organizovano nekoliko predavanja. Detaljan program pogledaj na linku.
CV Clinic će biti održan u okviru Career Day-a, 29. juna 2013. godine u Svečanoj sali TMF-a na III spratu u periodu od 14.45 - 16.00 časova. Registracija za CV Clinic je obavezna, a možete se registrovati putem sajta.
Poster Dana karijere možete naći na sledecem linku: srpski - english.
Vidimo se u Beogradu!

Vesti:

Vesti02. maj / CheckMark
Za sve one koji su propustili nedavnu prezentaciju CheckMark ADP programa, više informacija o istom mogu pronaći ovde. Ako želite i da se prijavite na ADP program, to možete učiniti slanjem e-maila gospođici Ivani Bagarić na ivana@checkmark.nl. U mejlu, koji treba poslati na engleskom jeziku, naglasite da ste članovi KMHS-a, i u prilogu pošaljite svoj CV, takođe na engleskom.
Srećno!
Vaš KMHS

Prijatelji Kluba

  • Srpsko hemijsko društvo Hemijski fakultet u Beogradu Tehnološko-Metalurški fakultet u Beogradu Hemijski pregled Grafocard Departman za Hemiju Prirodno-Matematičkog fakulteta u Novom Sadu TehnoloÅ¡ki fakultet u Novom Sadu DruÅ¡tvo za promociju i popularizaciju nauke Svet nauke PMF Kragujevac KOED PMF Niš