Izaberi željeni jezik / Choose prefered language
Srpski / Engleski

 

Logo Kluba Mladih Hemičara Srbije (Serbian Young Chemists Club) sastoji se iz tri simbola.


Tetraedar

Tetraedar

Tetraedar: obuhvata osnovni deo loga, u formi tetraedarskog rasporeda atoma u molekulu metana, prikazujući jedan od najvažnijih koncepta u hemiji – koncept tetravalentnosti. Iz prikazane perspektive mogu biti uočena tri atoma raspoređena u obliku slova Y, dok četvrti atom formira centralni simbol. Ova geometrijska formacija takođe ukazuje na četiri centra Kluba Mladih Hemičara u Srbiji - Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac.

Sunce (zlato)

Zlato

Sunce (Zlato): je simbol koji obuhvata centralni deo loga, kao sastavni deo tetraedarske formacije, pri čemu predstavlja alhemijski simbol zlata. Ovaj simbol istovremeno predstavlja i simbol sunca, kao simbola rađanja i novog početka.

Young Chemists' Club

YCC

YCC: predstavlja skraćenicu engleskog prevoda naziva Kluba Mladih Hemičara (Young Chemists Club), koju formiraju kontura u obliku slova Y, sačinjena od tri CH veze metana, i naglašeni deo centralnog alhemijskog simbola sunca, koji ispisuje slova CC.

Klub mladih hemičara Srbije

Navedena tri simbola zajedno na jedinstven način predstavljaju osnovne ideje i ciljeve Kluba Mladih Hemičara Srbije.


KMHS

Najave i dogadjaji:

Najave i dogadjaji 24. jun 2013. / Dan karijere
Klub mladih hemičara Srbije i Evropska mreža mladih hemičara (EYCN) vas sa zadovoljstvom obaveštavaju da će u okviru ICOSECS 8 (International Conference of the Chemical Societies of the South-East European Countries) biti organizovan Career Day.
Ovaj jednodnevni događaj odrzaće se 29. juna 2013. na Tehnološko-metalurškom fakultetu Univerziteta u Beogradu, i u okviru njega biće organizovano nekoliko predavanja. Detaljan program pogledaj na linku.
CV Clinic će biti održan u okviru Career Day-a, 29. juna 2013. godine u Svečanoj sali TMF-a na III spratu u periodu od 14.45 - 16.00 časova. Registracija za CV Clinic je obavezna, a možete se registrovati putem sajta.
Poster Dana karijere možete naći na sledecem linku: srpski - english.
Vidimo se u Beogradu!

Vesti:

Vesti02. maj / CheckMark
Za sve one koji su propustili nedavnu prezentaciju CheckMark ADP programa, više informacija o istom mogu pronaći ovde. Ako želite i da se prijavite na ADP program, to možete učiniti slanjem e-maila gospođici Ivani Bagarić na ivana@checkmark.nl. U mejlu, koji treba poslati na engleskom jeziku, naglasite da ste članovi KMHS-a, i u prilogu pošaljite svoj CV, takođe na engleskom.
Srećno!
Vaš KMHS

Prijatelji Kluba

  • Srpsko hemijsko društvo Hemijski fakultet u Beogradu Tehnološko-Metalurški fakultet u Beogradu Hemijski pregled Grafocard Departman za Hemiju Prirodno-Matematičkog fakulteta u Novom Sadu TehnoloÅ¡ki fakultet u Novom Sadu DruÅ¡tvo za promociju i popularizaciju nauke Svet nauke PMF Kragujevac KOED PMF Niš