Izaberi željeni jezik / Choose prefered language
Srpski / Engleski

Preporučujemo
Blog / Članstvo / Arhiva članaka

 

Otvorene laboratorije

Logo

O "Otvorenim laboratorijama"
"Otvorene laboratorije" je pokrenuo Klub mladih hemičara Srbije, 2010. godine, da bi se zainteresovanim studentima pružila šansa da steknu dodatno znanje i iskustvo u radu na naučno-istraživačkim projektima. Ovo može biti odlična prilika da student stekne uvid u rad na pravom istraživačkom projektu, da rezultati njegovog rada moraju biti relevantni i da sam istražujući dolazi do rezultata. Za razliku od laboratorijskih vežbi koje svaki student prolazi u okviru redovne fakultetske nastave, "Otvorene laboratorije" bi bile usmerene prvenstveno ka zainteresovanim studentima, onima koji žele da stiču nova znanja i da se usavršavaju. Celokupno angažovanje studenata u projektu u rad u laboratoriji su potpuno volonterski.
Učešće u "Otvorenim laboratorijama" donosi obostranu korist i studentima i profesorima kod kojih studenti rade projekte. Studenti stiču nova znanja, radno iskustvo, uče nove tehnike i metode u laboratorijskom radu. Dok profesori učešćem u projektu, dobijaju studenta punog entuzijazma i želje za radom, samim tim još jednog vrednog radnika na projektu, ali im se i ukazuje prilika da upoznaju verovatno bolje i ambicioznije studente bolje nego što mogu tokom redovne nastave.

Kako izgledaju "Otvorene laboratorije"?
U okviru "Otvorenih laboratorija" student bi tokom letnje pauze na fakultetu bio angažovan na istraživanju kojim se bavi neka od laboratorija učesnica projekta. Student bi od strane nekoga iz laboratorije dobio definisane zadatke i smernice koje treba voditi u svom radu. Ako je u mogućnosti laboratorija bi i odredila jednu iskusniju osobu kojoj bi se student obraćao u slučaju potrebe. Nakon završenog rada u laboratoriji student bi dostavio izveštaj Klubu (formular OL 3.2) i laboratoriji, ako se to zatraži od njega. Ako bude bilo dovoljno interesovanja KMHS bi na kraju kalendarske godine organizovao jednodnevni seminar na kom bi učesnici "Otvorenih laboratorija" usmeno ili putem poster prezentacija mogli predstaviti svoj rad.

Kako participirati u projektu?
Za studente
Sredinom juna na sajtu KMHS-a, nalaziće se spisak laboratorija koje učestvuju u projektu, sa kratkim opisom čime ćete se baviti i osnovnim informacijama o laboratoriji i projektu. Takođe ćete na istom mestu naći i informacije o profilu studenata koji se traže za određenu laboratoriju. Kada bude izašla lista laboratorija biće naznačen i datum do kad se možete prijaviti i po završetku konkursa biće okačeno ko u kojoj laboratoriji volontira. Sama prijava za učešće je relativno jednostavno, potrebno je preuzeti CV (formular OL 4.2) i proslediti ga na ivanarajkovic89@gmail.com i aleksandar.tot89@gmail.com. Nakon završetka konkursa neko iz laboratorije za koju ste aplicirali će vas kontaktirati. Obaveza studenta je da bude član Kluba mladih hemičara Srbije, i da po završetku rada u laboratoriji dostavi Klubu formular OL 3.2, i proslediti ga na ivanarajkovic89@gmail.com i aleksandar.tot89@gmail.com. Za sva pitanja ili nedoumice možete se obratiti na ivanarajkovic89@gmail.com i aleksandar.tot89@gmail.com.

Za profesore i istraživače
Ukoliko želite da Vaša laboratorija učestvuje u projektu "Otvorenih laboratorija" potrebno je popuniti formular OL 2.1 i popunjeni formular proslediti na ivanarajkovic89@gmail.com i aleksandar.tot89@gmail.com.

Redni broj Naziv laboratorije Nosilac projekta Broj studenata (max) Rok za prijavu Link Primljeni studenti
1. Organska sinteza i analiza, PMF Niš Niko Radulović 1 završen link Natalija Tatić
2. Analitička i fizička hemija, PMF Niš Milan Stojković 2 završen link
3. Primenjena i industrijska hemija, PMF Niš Aleksandra Zarubica 3 završen link Marta Spasić, Stefan Karakušević
4. Termička analiza, PMF NS Katalin Mesaroš Sečenji 2 završen link
5. Analitička hemija, zelena hemija i jonske tečnosti, PMF NS Slobodan Gadžurić 2 završen link Nebojša Zec, Kristina Elesin
6. Instrumentalna analiza, PMF NS Valerija Gužvanj 2 završen link Aleksandar Lazarević, Ivana Dilber, Kristina Mađarević
7. Fizička hemija (FTIR laboratorija), PMF NS Branislav Jović 2 završen link Boško Marić
8. Ispitivanje lekovitog bilja, PMF NS Ivana Beara 2 završen link
9. Organska sinteza, PMF NS Ljubica Grbović 1 završen link Sonja Horvat
10. Organska sinteza, PMF NS Vera Ćirin - Novta 1 završen link Tatjana Majkić
11. Praćenje, uklanjanje biološki aktivnih supstanci, PMF NS Biljana Abramović 1 završen link
12. Sinteza polimera, TMF BG Melina Kalagasidis Krušić 2 završen link Ivan Terzić
13. Voda i otpadne vode, TF NS Marina Šćiban 1 završen link
14. Sinteza biološki aktivnih molekula, HF, BG Bogdan Šolaja 4 završen link Jelena Raković


 

 

 

Prakse i poslovi - Pomoć

Logo

Ako Vam je potrebna pomoć oko pronalaženja prakse, pisanja CV-a ili motivacionog pisma ili Vam je potreban bilo koji drugi savet vezan za poslove i prakse na koje želite ići, možete nam poslati poruku i mi ćemo Vam sigurno odgovoriti ubrzo.

 

 

Šaljite nam vaše nedoumice i pitanja

 

 

 

Prakse i poslovi - Lista

Logo

Ukoliko želite da vidite trenutnu ponudu praksi i poslova koje smo uspeli da pronadjemo, prati sledeću vezu.

 

Spisak aktuelnih poslova i praksi

 

Ukoliko imate posao ili praksu koju želite da objavite na našem sajtu javite nam se. Mi ćemo to vrlo rado učiniti, nakon što proverimo da je oglas ispravan.

 

Pošalji nam tvoju praksu ili posao

KMHS Mreža

 

  • Poslovi i prakse Mejling lista KMHS Blog

 

Najave i dogadjaji:

Najave i dogadjaji 24. jun 2013. / Dan karijere
Klub mladih hemičara Srbije i Evropska mreža mladih hemičara (EYCN) vas sa zadovoljstvom obaveštavaju da će u okviru ICOSECS 8 (International Conference of the Chemical Societies of the South-East European Countries) biti organizovan Career Day.
Ovaj jednodnevni događaj odrzaće se 29. juna 2013. na Tehnološko-metalurškom fakultetu Univerziteta u Beogradu, i u okviru njega biće organizovano nekoliko predavanja. Detaljan program pogledaj na linku.
CV Clinic će biti održan u okviru Career Day-a, 29. juna 2013. godine u Svečanoj sali TMF-a na III spratu u periodu od 14.45 - 16.00 časova. Registracija za CV Clinic je obavezna, a možete se registrovati putem sajta.
Poster Dana karijere možete naći na sledecem linku: srpski - english.
Vidimo se u Beogradu!

Vesti:

Vesti02. maj / CheckMark
Za sve one koji su propustili nedavnu prezentaciju CheckMark ADP programa, više informacija o istom mogu pronaći ovde. Ako želite i da se prijavite na ADP program, to možete učiniti slanjem e-maila gospođici Ivani Bagarić na ivana@checkmark.nl. U mejlu, koji treba poslati na engleskom jeziku, naglasite da ste članovi KMHS-a, i u prilogu pošaljite svoj CV, takođe na engleskom.
Srećno!
Vaš KMHS

Prijatelji Kluba

  • Srpsko hemijsko društvo Hemijski fakultet u Beogradu Tehnološko-Metalurški fakultet u Beogradu Hemijski pregled Grafocard Departman za Hemiju Prirodno-Matematičkog fakulteta u Novom Sadu TehnoloÅ¡ki fakultet u Novom Sadu DruÅ¡tvo za promociju i popularizaciju nauke Svet nauke PMF Kragujevac KOED PMF Niš